Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ : ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΑ


O KYΡΙΟΣ ΜΟΥ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ, Άγγελος Βλάχος (σελίδες 439)
H ζωή του Αθηναίου πολιτικού και στρατιωτικού Αλκιβιάδη, προσώπου – κλειδί στον Πελοποννησιακό Πόλεμο, μιας από τις γοητευτικότερες και πιο αυτοκαταστροφικές μορφές της αρχαιότητας


ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ, Στήβεν Πρέσσφιλντ (σελίδες 544)

 Η συγκλονιστική μάχη των Θερμοπυλών ανάμεσα στους 300 επίλεκτους Σπαρτιάτες και τους Πέρσες εισβολείς γραμμένη με μαεστρία από έναν κορυφαίο σύγχρονο ιστορικό ερευνητή. Θα σας συναρπάσει !


ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΦΙΑΛΤΗ , Τάκης Μπαλτάκος  (σελίδες 321)

 Γιατί περιπολούσαν και ενέδρευαν δέκα χρόνια συνέχεια οι Σπαρτιάτες στο Καλλίδρομο, το βουνό πάνω από τις Θερμοπύλες ; Πώς εκδικήθηκαν τον Εφιάλτη ; Ποιες ήταν οι απόψεις των Σπαρτιατών για τη ζωή και τον θάνατο, την αγάπη και τον έρωτα, τον πόλεμο και την τέχνη ;


ΘΑ ΠΟΛΕΜΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ, Δημήτρης Στεφανάκης  (σελίδες 576)

Ένα μυθιστόρημα για τη ζωή του Λεωνίδα, του Σπαρτιάτη βασιλιά που είπε στον Πέρση ηγεμόνα, όταν ο τελευταίος του ζήτησε να παραδώσει τα όπλα του,  την αθάνατη φράση «Μολών λαβέ» (έλα να τα πάρεις).


ΑΝΕΜΟΙ ΠΟΛΕΜΟΥ, Στήβεν Πρέσσφιλντ   (σελίδες 600)


Η εξομολόγηση ενός οπλίτη που υπηρέτησε κάτω από τις διαταγές του Αλκιβιάδη στον αθηναϊκό στόλο -καταδικασμένου τώρα σε θάνατο για το φόνο εκείνου του άντρα που αγαπήθηκε και μισήθηκε τόσο πολύ- ζωντανεύει με μοναδικό τρόπο τη πολυτάραχη ζωή του Αθηναίου πολιτικού.


ΕΡΜΟΚΟΠΙΔΕΣ, Τάκης Μπαλτάκος  (σελίδες 317)

Ένα συναρπαστικό ερωτικό μυθιστόρημα, με θέατρο την Αθήνα του 415 π.Χ., που αποκαλύπτει τον τρόπο σκέψης των αρχαίων Σπαρτιατών, τη φιλοσοφία τους, τις απόψεις τους για τη ζωή και τον έρωτα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου