Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ : ΜΥΘΟΛΟΓΊΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ, Νίκος Τσιφόρος   (σελ. 642)




Ξεκαρδιστικές περιγραφές των περιπετειών ηρώων και θεών της ελληνικής μυθολογίας από την αξεπέραστη πέννα του ευθυμογράφου Ν. Τσιφόρου. Γνωρίστε  τους ελληνικούς μύθους γελώντας με την ψυχή σας χάρη σε έναν από τους πιο μεγάλους Έλληνες χιουμορίστες όλων των εποχών.



ΚΡΗΤΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ, Νίκος Ψιλάκης   (σελ.  428)


Τάλως, Ανδρόγεως, Πασιφάη, Αριάδνη : ονόματα που συναντάμε συχνά και αγνοούμε τους μύθους που τα συνοδεύουν. Γνωρίστε τους κρητικούς μύθους, από τους πιο ωραίους της ελληνικής μυθολογίας, μέσα από ένα καταπληκτικό βιβλίο.



Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΤΡΟΙΑΣ, Κλαρκ Λίντσεϊ  (σελίδες 595)


Μία  αναδιήγηση των μύθων και των θρύλων γύρω από τον Τρωικό Πόλεμο που έγινε την Εποχή του Χαλκού και
μαγνήτισε από τότε τη φαντασία των ανθρώπων στο διάβα της ιστορίας.. Ο Πηλέας και η Θέτιδα, ο Πάρης και η Ελένη, ο Αγαμέμνονας και η Κλυταιμνήστρα, ο Αχιλλέας, ο Οδυσσέας και ο Έκτορας, όλοι αναβιώνουν σε μια εκδοχή των ιστοριών τους που, ενώ παραμένει πιστή στη μυθική μορφή με την οποία πρωτοεμφανίστηκαν, εισάγει τον αναγνώστη σε ένα εκπληκτικό σύγχρονο δράμα γεμάτο πάθη.



ΜΙΝΩΣ, Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ, Νίκος Ψιλάκης  (σελ. 118)

Γνωρίστε τους μύθους που σχετίζονται με τον Κρητικό βασιλιά Μίνωα μέσα από μια
σύντομη και εμπεριστατωμένη μελέτη του ντόπιου δημοσιογράφου



ΤΑΛΩΣ, Ο ΧΑΛΚΙΝΟΣ ΓΙΓΑΝΤΑΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ, Ψαραύτη Λίτσα  (σελ. 146)
Ένα γοητευτικό και πρωτότυπο παραμύθι για τον Τάλω, το χάλκινο γίγαντα που φυλούσε την Κρήτη τον καιρό του Μίνωα. Γύρω από τη δράση του μπλέκονται κι άλλα πρόσωπα του μύθου, άνθρωποι και θεοί που ζουν έντονα πάθη και απίστευτες περιπέτειες: ο Δίας και ο Ήφαιστος, ο Μίνωας και η γυναίκα του Πασιφάη, ο Μινώταυρος και τ’ αδέρφια του, ο Θησέας και η Αριάδνη, η νύμφη Καλυψώ. Η μάγισσα Μήδεια θα αχρηστεύσει προσωρινά τον Τάλω για να σώσει τους Αργοναύτες. Παράδοξα, όμως, γεγονότα και πολλά μυστήρια θα συμβούν όταν ο γίγαντας ξαναζωντανέψει. Ο μεγάλος σεισμός της Σαντορίνης και η φυγή στην Αθήνα του Θησέα με τη Φαίδρα θα είναι το τέλος μιας εποχής και η αρχή μιας άλλης.


ΙΛΙΑΔΑ & ΟΔΥΣΣΕΙΑ, Γ. Τσουκαλά & Ν. Μαραγκού  (σελ 158)

 

 
Γνωρίστε δύο από τις ωραιότερες ιστορίες όλων των εποχών, την ιστορία του Τρωικού Πολέμου και της επιστροφής του Οδυσσέα στην πατρίδα του Ιθάκη. Ειδικά διασκευασμένες για μαθητές διαβάζονται γρήγορα και ευχάριστα από μικρούς και μεγάλους.   


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου